Користете апликација говор во текст за да ги конвертирате вашите датотеки од каде било

Услугите за автоматска транскрипција имаат моќ да го променат резултатот и ефикасноста на вашиот бизнис. Луѓето од студенти до лекари најдоа голема корист од користењето на услугата што ја користи најновата технологија за вештачка интелигенција за автоматско претворање на нивниот говор во текст. Сепак, не сите софтвери за говор во текст е ист.

Еден недостаток на некои услуги за автоматска транскрипција е тоа што бараат лаптоп или компјутер со стабилна интернет конекција. Тоа значи дека често им недостига флексибилност потребна на современото работно место.

Апликациите за говор во текст обезбедуваат флексибилно решение за овие проблеми. Може да користите апликација за да ги добиете сите карактеристики на услугата за автоматска транскрипција со дополнителни придобивки во флексибилност, време и пари. Во оваа статија, ќе разговараме за тоа како користењето на апликација може да има значителни придобивки за вашата компанија, како и кој може да има корист од оваа технологија.

Што е апликација од говор во текст

Апликациите за говор во текст е еден од двата главни начини за пристап до софтверот за автоматска транскрипција. Во минатото, луѓето кои сакале да пристапат до услугите за автоматска транскрипција морале да користат компјутер што работи на онлајн програма. Овие услуги се познати како „услуги базирани на веб“. Услугите базирани на веб бараат стабилна интернет конекција и честопати е потребно извесно време за да се вчитаат. Покрај тоа, тие се ограничени на веб. Ова значи дека програмите за транскрипција базирани на компјутер се достапни само под одредени услови.

blank

Апликацијата говор во текст е верзија на услуга за автоматска транскрипција до која може да се пристапи од вашиот мобилен телефон. Апликациите за транскрипција ви овозможуваат лесен пристап до истиот софтвер за автоматска транскрипција базиран на веб од удобноста на вашиот паметен телефон. До апликацијата се пристапува со едноставно преземање на апликација на вашиот паметен телефон од продавницата за апликации. Овие апликации ги обезбедуваат сите услуги на услугата за транскрипција базирана на веб во вашиот џеб.

Предности на користење на апликација од говор во текст

Снимајте аудио насекаде

Главната предност на користењето на апликацијата е тоа што можете да конвертирате говорни датотеки во текст насекаде. Сè што ви треба за да го претворите говорот во текст со апликација е вашиот мобилен телефон. Денес, просечниот човек го има својот телефон со себе речиси 100% од времето. Така, сè додека ја имате преземена апликацијата на вашиот телефон, можете да добиете моментална и точна транскрипција на вашиот говор.

Апликациите од говор во текст се инстант

Една од предностите на користењето на апликацијата е тоа што таа може веднаш да го транскрибира вашето аудио. Кога зборувате аудио во апликација, никогаш не се потребни повеќе од неколку минути за да ви врати транскрипција на сè што сте кажале.

Луѓето денес се позафатени од кога било и немаат време да чекаат за побавна транскрипција. Користењето на апликација може да заштеди себеси и часовите на вашата компанија.

Со апликација, вашата транскрипција може лесно да се копира и залепи од вашата мобилна апликација во текстови, е-пошта или објави на социјалните мрежи. Истото важи и за уредување на вашата транскрипција. Користењето апликација ви овозможува лесно допирање на екранот и користење на тастатурата на вашиот мобилен уред за уредување на транскрибиран текст.

Апликациите од говор во текст се евтини

Без разлика кој е вашиот буџет, постои апликација за вас. Бидејќи услугите за автоматска транскрипција стануваат сè попопуларни, постои голема побарувачка за евтини услуги за транскрипција. Ова ги намали цените на говорот до текстуалните апликации. Денес, можете лесно да најдете бесплатна апликација. Дури и платените апликации често вклучуваат бесплатен пробен период.

Апликациите од говор во текст обезбедуваат поддршка за јазик и дијалект

Апликацијата често може да го претвори вашиот говор на многу различни јазици со притискање на копче. Со едноставно зборување на вашиот телефон на вашиот мајчин јазик, можете веднаш да добиете транскрипција што секој во светот може да ја разбере.

Апликацијата за говор во текст може да ни се најде и поради поддршката за дијалект. Може да биде тешко да се разберат индивидуалните акценти во денешното глобално општество. Апликациите за говор во текст можат да ги пресечат акцентите и да испорачаат ефективна транскрипција без разлика колку различни акценти или дијалекти се присутни во снимката.

Кој може да има корист од апликација за говор до текст

Бизнис луѓе

Користењето апликација може да му овозможи на бизнисменот веднаш да добие писмен препис од состанок или конференција. Ова е одлично за деловни луѓе кои често патуваат на конференции. Со апликација, повеќе не треба да го вадите вашиот лаптоп и да дознаете како да управувате со услугата за транскрипција .

Ако имате колеги кои зборуваат различен мајчин јазик од вас, можете да користите апликација за да им дадете писмена транскрипција на сите важни белешки на нивниот омилен јазик. Ова е особено важно за големите мултинационални корпорации.

Новинарите

Апликациите за говор во текст им овозможуваат на новинарите да добиваат писмени транскрипции од интервјуа и други аудио веднаш од каде било на теренот. Ова е многу важно за новинарите кои немаат лесен пристап до стабилно поставување на лаптоп додека работат.

Најчесто поставувани прашања

Како да изберете апликација од говор во текст

На пазарот има многу апликации од говор во текст, така што изборот на најдобрата за вас може да биде тежок. Кога избирате апликација , сакате да ги погледнете карактеристиките, поддршката и безбедноста.
Transkriptor нуди апликација со голема поддршка и бесплатен пробен период. Со безбедната апликација на Transkriptor, ги добивате сите придобивки од услугата за транскрипција базирана на веб на дланка. Ова вклучува лесно уредување и поддршка за повеќе јазици. Transkriptor, исто така, обезбедува низа платени и бесплатни опции кои се совршени за секој буџет.blank

Како работи апликацијата од говор во текст?

Апликација како Transkriptor користи AI технологија. Оваа програма е обучена да го слуша вашиот говор, а потоа да го разложи на ситни дигитални фрагменти. Вештачката интелигенција потоа ги идентификува разликите помеѓу слични звучни зборови користејќи контекстни индиции. Конечно, апликацијата го спојува вашиот говор во пишан текст на јазикот по ваш избор.Speech to text app user

Како да користам апликација од говор во текст?

За да користите апликација, преземете ја од вашата продавница за апликации по избор. Следно, најверојатно ќе треба да креирате сметка и да изберете или платена или бесплатна опција. Потоа, едноставно стартувајте го софтверот и зборувајте подалеку. Апликацијата автоматски ќе го транскрибира вашиот текст. Откако ќе завршите со зборувањето, можете да изберете дали да го уредите препишаниот текст. Конечно, можете да ги зачувате датотеките за лесен извоз.Someone that uses a speech to text app

Заклучок

Користењето на апликација може да заштеди време, пари и напор на вашата компанија. Апликациите од говор во текст го транскрибираат текстот веднаш. Бидејќи тие се достапни на мобилните платформи, секој може лесно да го транскрибира говорот веднаш. Апликациите за говор во текст се неверојатно корисни за медицинските работници, луѓето во бизнисот, новинарите и многу повеќе. Апликација со бесплатен пробен период и одлична поддршка како Transkriptor може да направи револуција во начинот на транскрипција на аудио.

Share:

More Posts

Видови софтвер за автоматска транскрипција

Можеби ќе се изненадите кога ќе дознаете дека постојат различни видови софтвер за автоматска транскрипција. На крајот на краиштата, транскрипцијата вклучува претворање на аудио во

Што е апликација за транскрипција?

Мобилните апликации ни направија различни корисни услуги многу достапни. Може да добиете производ или услуга со кликнување на неколку копчиња. Добивањето препис никогаш не било