Како да конвертирате WMV во текст

Wmv до текст, дигитален интерфејс кој ја прикажува трансформацијата на WMV видео датотека во текстуална содржина.
Истражете го чекор по чекор процес за бесцелно конвертирање на WMV датотеки во текст со транскрипции.

Transkriptor 2022-12-22

Како да конвертирате WMV во текст

Можно е да се користи софтвер за автоматско препознавање говор (asr) за конвертирање видео (WMV, MOV, AVI, FLV…) или аудио датотеки (WebM, Mkv, Ogg, WAV,…) во текстуални датотеки . За да конвертирате WMV-датотека во текст, следете ги чекорите подолу:

  1. Поставете ја вашата WMV датотека.
  2. Потоа кликнете на „Избери датотека WMV“ и изберете ја датотеката од вашата папка или повлечете ја и пуштете ја во полето. Можно е да ја увезете вашата датотека од каде било, без разлика дали е на вашиот лаптоп, Google Drive, Youtube или Dropbox.
  3. Изберете го јазикот што се зборуваше во вашата WMV транскрипција
  4. Исто така, изберете го јазикот на кој се вашите аудио транскрипти
  5. Изберете „Генерирана машина“ или „Создадена од луѓе“ (кои се достапни во некои услуги за транскрипција)
  6. Отстранете ја бучавата во заднина од аудиото и исечете ја, поделете ја и исечете ја аудио датотеката пред да ја препишете.
  7. Одете во Елементи од левото мени и кликнете на „Автоматска транскрипција“ под Преводи.
  8. Ќе се појави вашата автоматска транскрипција. Уредете ја транскрипцијата по потреба со помош на уредувач на текст.
  9. Кликнете на Опции без да излезете од страницата со преводи и изберете го форматот на датотеката што го сакате.
  10. Откако ќе изберете формати на текст, кликнете на копчето Преземи.

Што е WMV-датотека?

WMV-датотека е видео зачувано во Microsoft Advanced Systems Format (ASF) и компресирана со Windows Media Video (WMV). Поддржува видео со висока дефиниција (HD) и складира анимации, видео клипови, ТВ епизоди или филмови. WMV-датотеките се шифрираат и се користат со системите за управување со дигитални права (DRM).

Лого на датотеката wmv
WMV

Кога треба да користите WMV-датотека?

WMV-датотеките се за онлајн видео стриминг и споделување видео содржини преку HD DVD и Blu-ray дискови.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Можно е да конвертирате WMV датотеки на повеќе јазици во зависност од софтверската програма што ја користите. Поголемиот дел од програмите поддржуваат над 120 јазици, дијалекти и акценти, вклучувајќи шпански, француски и други.

Точноста на автоматското сервисирање на WMV е 85%. Автоматската транскрипција е многу побрза и работи добро кога треба брзо да конвертирате аудио во текстуални документи.

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст