Како да го конвертирате OGM во текст

Екранот на таблетот живо ги прикажува звучните бранови, дигиталните копчиња и подесувањата на длабока сина позадина
Трансформирајте ги аудиовизуалите на OGM во пишани зборови за полесна потрошувачка на содржини

Transkriptor 2022-12-22

Како да се транскрибира OGM во текст

За да конвертирате аудио OGM-датотека во формат на текстуална датотека, следете ги чекорите подолу:

 • Поставете ја вашата OGM-датотека од вашиот лаптоп, Google Drive, YouTube или Dropbox.
 • Изберете го јазикот на аудио: изберете помеѓу оригиналниот јазик и друг јазик. Изберете го јазикот и за вашите аудио транскрипти.
 • Кликнете на „Автоматска транскрипција“
 • Изберете „Генерирана машина“ или „Создадена од луѓе“ (кои се достапни во некои услуги за транскрипција)
 • Отстранете го шумот во заднина и исечете, подели и скратете го звукот пред да го препишете.
 • Изберете Елементи од левото мени, проследено со „Автоматска транскрипција“ под Преводи.
 • Вашата автоматска транскрипција сега е видлива. Користејќи уредувач на текст, направете ги потребните промени во транскрипцијата.
 • Добијте го вашиот препис: софтверот за автоматска транскрипција ќе ја претвори вашата датотека OGM во транскрипција на текст.
 • Кликнете на „Извоз“ и изберете го претпочитаниот формат на датотека.
 • Кликнете на Опции без да излезете од страницата со преводи и изберете го форматот на датотеката што го сакате.
 • Извезете го вашиот OGM препис. Можно е да се извезе препис во различни формати на датотеки, вклучувајќи обичен текст (.txt), документ на Microsoft Word (.docx), PDF (.pdf), SubRip (.srt) и VTT.
Дечко кој го претвора OGM во текст

Што е датотека OGM?

Форматот на датотеката OGM е формат на видео контејнер кој е компресиран. Датотеките може да содржат аудио и видео преноси на податоци, како и текст и метаподатоци.

OGM-датотеките содржат аудио и видео преносни датотеки што се репродуцираат на компјутерот на корисникот и ја користат технологијата за компресија OGG Vorbis.

Како да отворите OGM-датотеки

Наведовме 5 OGM отворачи компатибилни со овој специфичен тип на OGM- датотеки . Програми кои отвораат датотеки OGG Media Stream:

Најчесто поставувани прашања

Можно е да се OGM датотеките со Origin и Origin Viewer. Origin е достапен само за Windows и е примарна програма што се користи за креирање, отворање и уредување на датотеки OGM.

Сподели пост

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст