Како да ги диктирате вашите зборови за да го зголемите вашиот бизнис?

Проценето време за читање: 6 minutes

Учењето како да ги диктирате вашите зборови автоматски може да ви овозможи да го зголемите вашиот бизнис. Зголемувањето на бизнисот се однесува на тоа што бизнисот може да расте без да биде попречен од сопствената структура. Со други зборови, кога ќе се соочиме со зголемени барања, скалабилен бизнис може да расте за да ги исполни овие барања без да преземе дополнителни трошоци. Клучот за да се има бизнис кој може успешно да се зголеми е користењето евтини ресурси за зајакнување на производството, како автоматско диктирање .

Со инстант диктирање на говорот во текст, вашиот бизнис може успешно да се зголеми со задоволување на зголемените барања без да мора да ги зголемувате трошоците. Оваа статија ќе објасни како да го диктирате говорот во текст за да ви помогне да го зголемите вашиот бизнис. Ова вклучува практични примери за бизниси како што се хонорарни писатели.

Што е автоматско диктирање?

Диктат се однесува на чинот на зборување со некого или нешто за вашите зборови некако да бидат снимени. Долги години, учењето како да диктирате значеше да разговарате со некој друг кој ќе ги напише или пишува вашите зборови. Сепак, тоа веќе не е случај. Со најновите технологии за вештачка интелигенција, диктирањето сега е автоматизиран процес. За да го искористите ова, треба да користите специјализирана апликација или програма за говор во текст.

Како автоматското диктирање може да помогне да се зголеми вашиот бизнис

За зголемување на бизнисот, користењето апликација говор во текст за автоматско диктирање има неколку придобивки. Запомнете, зголемувањето на вашиот бизнис значи исполнување на зголемената побарувачка без да се направат дополнителни трошоци или да се додаде инфраструктура. Учењето како да се диктира автоматски е совршено за зголемување на вашиот бизнис бидејќи заштедува време и пари на вашата компанија.

Време

Со рачна транскрипција, корисниците честопати мораа да зборуваат неверојатно бавно, така што секој што ги снима нивните зборови може точно да ги сними. Бидејќи автоматското диктирање преку програма од говор во текст користи компјутерска програма за да ги слуша вашите зборови, тоа ви дава инстант транскрипт. Ова заштедува часови бидејќи нема да ви треба лице кое ќе ви ги снима зборовите.

Наместо рачна транскрипција, многу компании се потпираат на рачно пишување. Ова брзо може да се претвори во долг процес кога многу документи или извештаи треба брзо да се напишат. Многу луѓе сметаат дека користењето програма за автоматско диктирање на нивните зборови во текст е многу побрзо отколку рачно пишување на тие зборови. Диктирањето ви овозможува слобода да паузирате и да се сеќавате на вашите мисли без да се грижите за правопис или форматирање. Ова може да заштеди многу драгоцено време.

Заштеденото време со учење како да се диктира автоматски го прави совршен за зголемување на бизнисот. Со автоматско диктирање, вашиот бизнис може да преземе многу поголем обем на работа без да мора да го зголемите времето поминато на оваа работа. Всушност, во повеќето случаи, компаниите можат да преземат повеќе работа за уште помалку време отколку порано, сето тоа поради автоматско диктирање. Без автоматско диктирање, ако вашата компанија се соочи со 4x поголема побарувачка за пишани производи, ќе треба да потрошите 4x време рачно пишувајќи. Меѓутоа, бидејќи диктатот заштедува време во однос на традиционалното пишување и транскрипција, тоа веќе не е случај. Ова е критично за зголемување на вашиот бизнис без да треба да додавате дополнителна инфраструктура.

Пари

Диктирањето, исто така, може да помогне да го зголемите вашиот бизнис со заштеда на пари, а истовремено да овозможи поголем обем на работа. Без автоматска транскрипција, доколку вашата компанија се соочи со зголемена побарувачка, ќе треба да потрошите повеќе пари плаќајќи им на вработените да пишуваат рачно. Колку повеќе треба да пишувате, толку повеќе пари ќе должат вработените. Ова може да се претвори во бескраен циклус за бизнисот што може да ве спречи да го зголемите вашиот профит.

Со програмите за диктирање од говор во текст, компаниите кои сакаат да знаат како да диктираат сега имаат поевтино решение. Програмите за автоматско диктирање често обезбедуваат бесплатни проби за компаниите кои сакаат да ги пробаат. Покрај тоа, многу програми за диктирање нудат попусти низ целата компанија или можат да користат една платена сметка за цела компанија. Бидејќи автоматското диктирање може да заштеди богатство во споредба со рачно пишување или користење на рачна транскрипција. Совршено е за зголемување на вашиот бизнис.

Кој може да размери бизнис со автоматско диктирање

Секој чиј бизнис зависи од тоа колку брзо и евтино може да произведе пишан материјал, лесно може да го зголеми својот бизнис со автоматско диктирање. Два од најчестите случаи се писатели и лекари.

писатели

Писателите и авторите можат во голема мера да ја зголемат ефикасноста со која можат да излезат пишан материјал со учење како да диктираат. Тоа е затоа што профитот на авторите и писателите често е ограничен од тоа колку работа можат да вложат во еден ден. Целодневното пишување е оданочување, па писателите често сметаат дека нивниот профит е компромитиран од нормалните човечки граници.

Автоматското диктирање има моќ да го промени ова. Користејќи ја оваа технологија, писателите љубопитни како да диктираат може да заштедат часови. Диктирањето може да се случи толку брзо колку што можете да зборувате и не бара гледање во компјутерскиот екран цел ден. Ова значи дека писателите можат да испумпуваат повеќе материјал со многу побрзо темпо.

Лекарите

Лекарите често рачно пишуваат белешки за време на состаноци. Или, во некои случаи, лекарите дури ќе имаат присутен друг вработен за да ги запише зборовите на лекарот. Ова во голема мера ја ограничува брзината со која лекарите можат да ги видат пациентите.

Со користење на технологија за автоматско диктирање, лекарите повеќе не треба да пишуваат во лаптоп или да имаат друг вработен присутен. Ова може да им помогне на лекарите да го зголемат својот бизнис со зголемување на бројот на пациенти што можат да ги видат во еден ден.

Најчесто поставувани прашања

За компаниите кои бараат резултати што е можно побрзо, секогаш препорачуваме користење на автоматска алатка за транскрипција.

Треба да користите програма од говор во текст. Овие програми ви дозволуваат да диктирате или на вашиот компјутер или на мобилен уред од каде било во светот. Сè што треба да направите е да зборувате во програмата на вашиот компјутер или телефон и ќе добиете инстант препис.
Транскриптор е една таква програма. Transkriptor нуди поддршка за диктирање на повеќе јазици и низа бесплатни и платени пакети за секој буџет. Со технологијата за вештачка интелигенција на Transkriptor, можете да го зголемите вашиот бизнис како никогаш досега. Секој што е љубопитен за тоа како да диктира да се зголеми бизнисот треба да размисли за услугите на Transkriptor.Someone who transcribes audio files

Како функционира автоматското диктирање?

Откако ќе почнете да зборувате, технологијата за вештачка интелигенција го разложува вашиот говор на мали фрагменти. Овие се само илјадити делови од секундата во должина. Вештачката интелигенција потоа го реконструира вашиот говор во внесен препис. Ова се случува речиси веднаш. Користејќи „модел независен од звучникот“, програмата може да ги пресече акцентите и бучавата во заднина.a team that knows how to dictate

Заклучок

Учењето како да диктирате со софтвер за автоматска транскрипција може да ви помогне да ја зголемите вашата компанија. Диктирањето со програма како Transkriptor е ресурс со ниска цена што може да го зголеми резултатот на вашиот бизнис во услови на поголема побарувачка. Ова го прави совршен за зголемување на бизнисот. За сите, од лекари до писатели, користењето програма за автоматско диктирање како Transkriptor може да го револуционизира резултатот на вашиот бизнис.

Share:

More Posts

Видови софтвер за автоматска транскрипција

Можеби ќе се изненадите кога ќе дознаете дека постојат различни видови софтвер за автоматска транскрипција. На крајот на краиштата, транскрипцијата вклучува претворање на аудио во

Што е апликација за транскрипција?

Мобилните апликации ни направија различни корисни услуги многу достапни. Може да добиете производ или услуга со кликнување на неколку копчиња. Добивањето препис никогаш не било