Како можете автоматски да го транскрибирате звукот?

Авто-аудио-транскрипција на лице на работна станица со екрани кои покажуваат аудио бранови форми и икона на микрофон
Истражете ја највисоката технологија зад автоматската аудио транскрипција.

Transkriptor 2022-04-03

Проценето време за читање: 5 minutes

Транскрипцијата може да биде задача која одзема многу време за сопствениците на бизниси и вработените, но благодарение на алатките за автоматска транскрипција, веќе не мора да биде. Денес ќе откриеме како можете автоматски да препишете аудио. Ова ќе ви понуди текстуални верзии на вашите снимки. Потоа можете да ги уредувате за да креирате извештаи, објави на блогови или информативни текстови за вашиот тим. Постојат десетици одлични употреби на автоматска транскрипција. Продолжете да читате додека споделуваме како можете максимално да го искористите нашиот софтвер.

Кој може автоматски да го транскрибира звукот?

Има десетици случаи за употреба на нашиот аудио софтвер за автоматска транскрипција. Препишување аудио е кога земате аудио датотека и креирате текст од неа. Оттаму, можете да го уредувате текстот, да го копирате и залепите или да го поставите на вашата веб-страница. Тоа е одличен начин да им понудите на вашите клиенти, вработени или слушатели друг формат на вашата содржина.

Иако можете да се одлучите да работите со транскриптор, ова е многу повеќе време и поскап процес. Препишувачите ќе ја вршат работата рачно, за разлика од аудио алатката за автоматска транскрипција. Ако немате време, но сепак треба вашата работа да биде прецизно транскрибирана, многу е подобро да користите софтвер за оваа работа.

Транскрипцијата се користи во медицинската индустрија, од тимови за човечки ресурси, за академски истражувања и многу повеќе. Маркетарите честопати автоматско транскрибираат аудио за да ги напишат своите наоди, заштедувајќи им часови на работа во процесот.

Група што автоматски го транскрибира звукот

Поставување на вашата датотека

Првиот чекор кога автоматски го транскрибирате звукот е да ја поставите вашата аудио или видео датотека. Нашиот аудио софтвер за автоматска транскрипција потоа ќе може да ја заврши транскрипцијата од оваа датотека, заштедувајќи бескрајни часови работа за препишувачот. Откако ќе заврши транскрипцијата, ќе ви го понудиме текстот, кој можете да го уредувате по потреба. Ќе биде означено со временски печат и потоа може да се извезе во типот на датотека што ви треба.

Добрата работа во користењето на софтверско решение за аудио транскрипција е тоа што имате целосна контрола врз крајниот текст. Ако сакате да отсечете дел од вашиот говор, можете лесно да го направите ова. Ќе можете да го пренамените текстот на кој било начин што сакате, така што вашата работа во друг формат ќе ја споделите со светот.

Корисниците имаат целосна контрола врз тоа како го користат својот текст и можат да го преземат во формат на датотека што одговара на нивните потреби. Потоа ќе можете да го дистрибуирате соодветно на вашите деловни потреби, помагајќи ви брзо да напредувате во работата.

Автоматската транскрипција на аудио нуди подобри резултати

Постојат повеќе причини да размислите за користење на автоматска алатка кога станува збор за препишување на вашата работа . Без разлика на причината поради која треба да го препишете текстот, ќе откриете дека квалитетот е многу повисок од рачно извршување на оваа задача. Задачата е исто така завршена во дел од времето. Можете да го поставите вашиот текст каде и да ви треба веднаш, без одлагање.

Огромен предизвик сега е слабиот квалитет на аудио за препишувачите. Мора да поминат часови обидувајќи се да дешифрираат што некој зборува, за на крајот резултатите да бидат неточни. Ова може да биде крајно штетно кога се користи во областа на медицината или правото. Секогаш треба да имате точни резултати за да изградите доверба во вашите клиенти.

Кога автоматски препишувате аудио, ќе откриете дека секој пат добивате попрецизни резултати. Нашиот софтвер може да ја намали бучавата во заднина и ќе создаде јасен транскрипт од вашата снимка. Дури и ако имате повеќе звучници, можете автоматски да го транскрибирате звукот без никакви проблеми. Нудиме до 99% точност со нашата работа, благодарение на алгоритмот за вештачка интелигенција што се користи во софтверот.

Интуитивен уредувач на текст

Откако ќе ја поставите вашата аудио или видео датотека на нашиот софтвер, потоа ќе добиете текстуална верзија на вашата работа. Оттука, нудиме интуитивен уредувач на текст, за да можете да го направите вашиот текст 100% прецизен за вашите потреби. Можете исто така да изберете да го намалите текстот од автоматско транскрибирана аудио работа. Ова може да биде корисно кога препишувате разговори или интервјуа кои се прилично долги.

Многу од нашите клиенти се одлучуваат за автоматско транскрипција на аудио за да креираат извештаи и објави на блогови. Поткастите се неверојатно популарни сега, но не секој сака да троши информации во овој формат. Можете да го користите нашиот уредувач на текст за да креирате блог пост или транскрипт од интервјуто и потоа да го поставите на вашата веб-страница. Ова исто така ќе помогне да се зголеми интересот за вашиот бизнис, зголемувајќи го вашиот профит од година во година. Колку повеќе содржини можете да им понудите на потенцијалните клиенти, толку е поголема веројатноста тие да ја најдат вашата компанија и да ве изберат пред конкуренцијата.

Подостапно решение

Зошто треба да се претплатите на услуга за автоматска транскрипција?

Тоа е многу подостапно. Ќе откриете дека работата со рачен препишувач може да чини цело богатство, бидејќи тие се плаќаат по час или број на зборови. Ќе откриете дека Transkriptor доаѓа со 98% поевтино од другите услуги, заштедувајќи на вашиот бизнис богатство на долг рок.


guy studying on his computer

Која е главната придобивка од автоматската транскрипција

Тоа е брзина.
Ќе откриете дека можете брзо и ефикасно да примате текстуална верзија на вашето аудио или видео. Оттука, имате можност да го уредувате текстот за да одговара на вашите потреби. Може да креирате извештаи, содржина на веб-страница и објави на блог за кратко време.


A student who auto transcribe audio

Пријавете се на Transkriptor денес за да ја искористите нашата бесплатна проба и да ги видите придобивките од автоматската транскрипција сами. Ќе бидеме возбудени да ви помогнеме да ја зголемите продуктивноста оваа година со наша помош. Потоа ќе можете да се фокусирате на деловите од вашиот бизнис за кои сте страсни.

Говор на текст

img

Transkriptor

Конвертирајте ги вашите аудио и видео фајлови во текст